понеділок, 21 листопада 2011 р.

Хлопчик в дівчинці, It's a Boy Girl Thing, 2006

Подивитися фільм "Хлопчик в дівчинці" (2006) мене підштовхнув перегляд "Загадай на зірку" (1996). Тому цей монолог є продовженням до рецензії на останній з названих фільмів.

Сюжет простий: хлопець і дівчина, що навчаються в останніх класах школи, живуть по сусідству. Вона - зразкова учениця. Він може похвалитися лише успіхами в спорті. І вони просто ненавидять один одного, що під впливом містичних чинників призводить до банального обміну тілами.

Різниця з "Загадай на зірку" в 10 років - очевидна. Тут гумору "нижче пояса" достатньо. Хоча й без перебору. 
У мене склалося враження, що писав сценарій не повний дурень, але під впливом голівудських стандартів побудови сюжету в класичній комедійній мелодрамці, він робить поступки, які мають недолугий вигляд.

Тому фільм справляє дивне враження. З одного боку, 2/3 фільму навдивовиж не позбавлені сенсу та прикрашені адекватними діалогами. Є тут і роздуми на тему призначення людини, про шляхи, які ми обираємо, і які обирають нас. 

З іншого боку, кінець фільму - це перемога всіх кліше. Чого варте рішення головної героїні зробити "рік відпочинку" перед навчанням в університеті  (даруйте за спойлер, але ж тут і так все зрозуміло). Відразу хочеться тоді дуже правдоподібної другої частини історії: ГГ-ня вагітніє, не вступає до університету, і все життя звинувачує у змарнованій молодості чоловіка. ГГ-й, щоб утримувати сім'ю, не вступає до коледжу, а йде працювати до магазину.
Достатньо тут й інших банальностей: сцена випускного балу, чорношкірий друг-ідіот тощо.

Але, в цілому, вийшла дотепна разова комедія.

Суб'єктивне враження: 4 + / 5.
(Хоча в якості й оригінальності вона переважає "Загадай на зірку", але цей дратівливий момент нерівності сценарію псує загальний присмак).

Немає коментарів:

Дописати коментар