четвер, 24 листопада 2011 р.

Вогнестійкий, Fireproof, 2008

Фільм "Вогнестійкий" - це історія героя-пожежника, який намагається врятувати свій шлюб. 
Чи впорається він із цим завданням, якщо, здається, у обох не лишилося навіть почуттів?

Відразу можу сказати, що фільм не варто дивитися тим, хто має дуже стійку алергію на релігію і релігію в кіно. Тому що головна ідея фільму полягає в тому, що не можливо навчитися кохати, якщо не любиш Бога.

Фільм пропагує релігійний погляд на взаємини чоловіка і жінка. Про те, що "кохання - це дієслово", і головне в коханні - це служити в подружжі. Ця ідея, в принципі, спільна для багатьох релігій. Принаймні, фільм демонструє нам протестанську Америку. А цю ж тезу нам говорить ведичне вчення. 

Це цілком відмінний погляд на стосунки за той, який панує в сучасному суспільстві, де під коханням розуміють емоції та сексуальні відчуття. 

Таким чином фільм апелює до традиційних сімейних цінностей та закликає глядача до віри в Бога. Він чимось подібний до "Легко не здаватися" (2009) з Морісом Чеснатом у головній ролі.
Подібні вони і за рівнем виконання: сценарій простий і передбачуваний, акторська гра часом непереконлива, під час перегляду відчуваєш специфічний смак малобюджетності стрічки. Але загальна позитивна добра спрямованість фільму рятує його від провалу. Я була навіть зворушена.

Цікаво, що виконавець головної ролі, Кірк Кемерон, який є віруючим, відмовився цілувати інших жінок під час зйомок. У фінальній сцені, де присутній поцілунок, бере участь його дружина, а не виконавиця головної ролі.

Суб'єктивне враження: 4 + / 5.

Немає коментарів:

Дописати коментар