неділю, 13 листопада 2011 р.

Вимога, The Claim, 2000

Є таке спостереження: чим більш монотонний і занудний фільм, тим більше він має позитивних відгуків кінокритиків. Фільм "Вимога", або ж в російському прокаті - "Золота пилюка" - із цієї серії".

Ще поціновані критиками фільми, як правило, лишають після себе відчуття страшенного депресняку і нудьги, а також легкого присмаку ненависті до всього людства.
Якщо Вам захочеться після перегляду "Вимоги" взяти сокиру і постукати до сусідки-бабусі, не звинувачуйте в цьому мене. Я Вас попереджувала.

Хм... А, власне, про що фільм -  запитаєте Ви? 
20 років тому молодий золотошукач Даніель Діллон продає свою дружину і новонароджену дитину за багату на золоту ділянку. І ось через роки в місто, яке тепер належить Діллону, приїздять дружина і дочка. 
Це стає поштовхом до переоцінки цінностей всього його життя.

Фільм створено за романом англійського класика Томаса Харді "Мер Кастербріджа".

Мені здається, що цей фільм навіть не про систему цінностей, співвідношення золота і людських стосунків, а про прощення. Як сказала героїня Настасьї Кінські: "Вибачай найближчим все, щоб вони не зробили, і будь з тим, кого любиш".

Впродовж фільму глядач грузне в побутовому житті містечка золотошукачів, отримуючи неприємний післясмак. Та все ж - це хороший фільм.

Суб'єктивна оцінка: 5 - /5.

Немає коментарів:

Дописати коментар