суботу, 14 травня 2011 р.

Лінкольн для адвоката, The Lincoln Lawyer, 2011

Адвокат Міккі Хеллер їздить на "Лінкольну" і сам є вельми крутим хлопцем. Він настільки крутий і відповідно сексуальний, що від його мозкових біцепсів, у глядачок зупиняється серце. Довести свій зірковий статус йому випадає тоді, коли його наймає красунчик-плейбой  з Беверлі-Хілз, Луїс Руле, якого звинувачують у побитті повії. 

Фільм "Лінкольн для адвоката" - чи не краща з кіноновинок 2011 року з тих, що я мала можливість переглянути. Звичайно тема стосунків винного-невинного підозрюваного і адвоката не нова. Але в цій стрічці режисеру і сценаристу вдалося надзвичайно якісно переграти старі мотиви. 

Це досить оперативна екранізація однойменної книги Майкла Коннелі 2005 року. Цей американський письменник прославився завдяки своїм детективним романам про детектива Гаррі Босха (Всього 14 книг!). Доречі, про адвоката Міккі Хелера є продовження. (Можливо, після успішної екранізації буде й другий фільм? :)))

Особливо приємно було дивитися на трійцю акторів, що зіграли головних героїв, - Меть'ю МакКонахі (адвокат Міккі), Марісу Томей (його колишня дружина) і Раяна Філіпа (клієнта Хелера).
Меть'ю МакКонахі мене позитивно вразив чи не вперше. Востаннє я його бачила у абсурдних "Привидах колишніх подружок" (Ghosts of Girlfriends Past, 2009) і незрозумілій "Любов та інші неприємності ("Failure to Launch, 2006). Жанр триллеру все-таки пасує йому більше.
Маріси Томей було малувато. Я ще з приємністю згадую її в ролі подружки героя Міккі Рурка у  "Рестлері" (The Wrestler, 2008), справді шикарній стрічці. 
Несподіване амплуа випало на Раяна Філіпа. Особливо дивним воно буде для тих дівчаток, які ридали над його тілом у "Жорстоких іграх". Тут він грає вже не романтичного Ромео, а "поганого хлопчика". :)

На перший погляд, - Міккі Хелер - аморальний тип, для якого головне - це гроші. Не дарма йому колишня дружина (прокурор) дорікає, що він не дає засадити "виродків" за грати, де їм і місце. Але що тоді, коли не буде хоча б однієї людини, яка буде вірити у невинність підсудного? Коли у в'язниці на довгі роки опиниться невинний? І що робити в тому випадку, якщо мусиш допомагати злочинцю? Ці та інші питання вирішує головний герой впродовж фільму.
І чим привабливий Міккі Хелер особисто для мене: він не ідеальний, як і кожна людина, але має свій кодекс честі, свої переконання, яким неухильно слідує.

Хм... Ось задумалася над тим, кому може не сподобатися фільм "Лінкольн для адвоката"... ? Можливо, тим, хто не любить кримінальної теми взагалі. Навіть у такій якісній подачі.

Суб'єктивне враження: 5/5
Резюме: не геніальний, але хороший триллер на судову тему.

Немає коментарів:

Дописати коментар