пʼятниця, 6 травня 2011 р.

Інопланетне вторгнення: битва за Лос-Анджелес, Battle: Los Angeles, 2011

Фільм, який отримав у нашому прокаті таку довгу назву, має набагато коротший зміст: Землю прагнуть захопити інопланетяни. Хоробрий загін американських морських піхотинців рятує Лос-Анджелес.

Відразу скажу, чого не варто очікувати від фільму:
- Закрученого сюжету. Простий, простіше не буває.
- Надзвичайних спецефектів. Окрім кількох аж ніяк не вражаючих замальовок. Ці сцени можна було б підставити до ще сотні подібних. І не важливо, хто ворог, фашисти, ісламські терористи тощо. Тут, прості, як двері, вуличні бої. Всьо. 
- Полутонів. Це класичний сучасний епос, який чітко нам говорить: ось це добрі (і офігенно круті), а це погані хлопці.
- Інтелекту. Тільки біцепси. 

Одним словом, це добра сучасна казка, про те, якими є справжні чоловіки-патріоти. Типу "наше дєло правоє". Казка, наповнена по зав'язку тестостероном, стріляниною і неземним пафосом. Тим не менше, якщо її сприймати такою, яка вона є, і не очікувати чогось нереального (наприклад арт-хаусних психорефлексій на тему пошуків самоідентичності і призначення в цьому світі), то цілком їстівна. 

Окрім того, у Вас можуть виникнути певні негативні реакції організму на цей фільм, якщо Ви надто чутливі до американського патетичного патріотизму і, взагалі, хіпі-вегетеріанець-пацифіст-буддист. 

Суб'єктивна оцінка: 2 + / 5
Резюме: під пивко для любителів "стрілялок" і чоловічої дружби.

Немає коментарів:

Дописати коментар