неділю, 22 травня 2011 р.

Темні поля / Область тьмы / Limitless (2011)

Едді живе у Нью-Йорку, маскується під письменника, та насправді є лузером чистої води. Випадково він пробує препарат NZT, який кардинально змінює його життя. Адже чудо-пігулка активізує всі 100 % мозку. І ось наш головний герой отримує все: гроші, славу і дуже багато сексу. 
Тепер у нього ціла купа амбіційних планів, але на заваді стають побічні ефекти від препарату.

Фільм "Limitless" є екранізацією книги ірландського письменника Алана Гліна "Темні поля" ("The Dark Fields", 2001). 
Наскільки мені стало зрозуміло із статей про сам роман (я його, на жаль, ще не читала), кінець фільму відрізняється від оригіналу. Мені хотілося б додати, що, можливо, під час роботи над екранізацією загубилися окремі акценти, а також основна ідея Алана Гліна. Зокрема, у книзі говориться про те, що Едді впізнає у очах президента США характерний блиск в очах (від препарату)....
Одним словом, хто читав, розказуйте, не соромтеся. :)))

Таким чином, фільм вийшов хорошим, інтригуючим, динамічним, але бракувало якоїсь головної позитивної ідеї. Але ж не всім робити цей світ кращим?
Найкраще з фільму, на мій погляд, це неймовірний драйв, який переживає глядач, коли ніби й сам стає таким собі супергероєм.

Особисто мені також дуже сподобалися актори, що виконували головні ролі: симпатичний Бредлі Купер (Едді), харизматичний Роберт де Ніро і чарівна Еббі Корніш (подружка Едді).

Вам може не сподобатися фільм, якщо Вам не до вподоби будь-які варіації на наркоманську тематику, або ж Ви просто не прихильник триллеру як жанру.

Суб'єктивна оцінка: 4 +/ 5
Резюме: чудовий науково-фантастичний триллер

Немає коментарів:

Дописати коментар