суботу, 14 травня 2011 р.

Як вийти заміж за міліардера, Chalet Girl, 2011

Почнімо з назви. У нашому і російському прокаті цей фільм назвали "Як вийти заміж за міліардера". Абсолютно недолуга назва. В буквальному перекладі вона насправді звучить як "Дівчина з шале" ("Шале" - котедж, дача, сільський будиночок). Назва логічна, адже події відбуваються на "дачі" вельми багатих людей в Альпах в Австрії.

Саме сюди за сюжетом потрапляє головна героїня - Кім, проста дівчина із англійського містечка. Тут вона закохується у власника курорту і у сноуборд. Тепер перед нею два завдання - завоювати кохання і Кубок Світу з сноуборду.

Щодо цього фільму у мене виникли змішані відчуття. З одного боку, серед останніх не вельми вдалих романтичних мелодрам 2011 року (таких як "Більше ніж секс", "Прада і почуття", "Притворись моєю дружиною") ця стрічка хоча б не змушувала мене відверто нудьгувати і робити перемотки вперед. 

З іншого боку, було кілька моментів, які мене трішки "напрягали". Передусім актриса, яка виконує головну роль, і її образ. Зубата Фелісіті Джонс (вона ж Кім) не сподобалася мені ще у жахливому "Нортенгерському аббатстві" (2007). Хоча варто сказати, що історії з сучасного життя їй пасують більше, ніж атрибутика початку ХІХ ст., куди вона "ні в тин, ні у ворота". 

Наскільки я розумію, творці фільму нам пропонують нове прочитання історії Попелюшки. Ось тут з'являються запитання щодо образу головної героїні. Звісно, у неї є кілька привабливих рис: вона турбується (щоправда, до пори до часу про свого батька, вміє куховарити і кататися на сноуборді... ну, власне і все. В усьому іншому наша Попелюшка далека від канонічного образу, особливо радянської 1947 року (то вже інша крайність). Кім випиває нереальну кількість алкоголю, бігає голою, обмовляє позаочі, до того ж у неї похмурий саркастичний гумор і звичка говорити там, де можна було б помовчати.
Одним словом, тепер, щоб завоювати серце Принца, не потрібно бути винятково доброю і загадковою.

Щодо "Принца". Ось хто вийшов у творців фільму справжнім безвільним маминим хлочиком. Грає його солодкий Ед Вествік. (Не мій тип)))
Натомість потішили актори другого плану. Зокрема, батько головного героя, якого грає харизматичний Біл Найї. 

Вам не сподобається цей фільм, якщо Ви очікуєте від подібних історій саме романтики і доброти. Я вже не кажу про любителів якісного серйозного кіно.

Суб'єктивна оцінка: 4/5
Резюме: для відпочинку мозку після робочого дня - середньостатистична молодіжна комедія.

Немає коментарів:

Дописати коментар