суботу, 21 травня 2011 р.

Добрий ранок, Morning Glory, 2010

Несподівано приємний фільм для перегляду в п'ятницю ввечері.
Фільм "Добрий ранок" розповідає нам про трудоголіка Беккі Фулер. Після звільнення із місцевих новин їй не залишається нічого іншого, як влаштуватися на третьосортне  ранкове шоу. Щоб підняти неймовірно низькі рейтинги, вона запрошує на роботу журналіста-легенду Майка Помероя. Скутий контрактом із телевізійною компанією, він змушений погодитися, але навідріз відмовляється пліткувати про погоду-моду та інші дрібниці. 
Чи вдасться Беккі уникнути закриття пргограми?

Почнімо з хорошого. 
 - Цей фільм для мене став справжнім гімном трудоголізму і любові до своєї роботи, а також вмінню, не зважаючи ні на що, йти до своєї мрії. Ці якості втілює в собі головна героїня, Беккі Фулер (Рейчел МакАдамс), а також, що, можливо, не відразу помітно, - співведуча, Колін Пек (Дайан Кітон). 
На перший погляд, Колін - легковажна постаріла "міс Арізона". Але вона - справжній професіонал. Коли їй пропонують змінити форму роботи, вона з легкістю погоджується зі словами "Та на мені орати можна". Саме Колін у мене викликала більше поваги, ніж славнозвісний Майк Померой (Харрісон Форд), який має огидний характер, величезне почуття власної важливості і спогади про колишню славу.
- Другим безумовним плюсом цього фільму є гарне прописання психології другорядних персонажів. Дуже і дуже не часто у голівудських комедіях одночасно ми бачимо  стільки живих характерів. Як не дивно, найбліднішим вийшов  коханий Колін - Адам Беннет (Патрік Уілсон).
- Гумор є. І навіть не туалетний. Щось у лісі точно здохло. Втім, образ головної героїні примусив мене  в черговий раз задуматися, що ж такого смішного у незграбності людей на екрані...? 

В цілому, у межах жанру творці фільму впоралися "на відмінно".

Хоча у мене є ідейні запитання. 
Що пропагує цей фільм? - Телевізійну індустрію, що спрямована на розважання глядача у будь-який спосіб. Як правило, попсовою фаст-фудною нямкою.
Також він дає нам штамп поділу журналістики на серйозну і розважальну. Що є максимум мрій, так званого "серйозного" журналіста? Для мене відповідь не стільки однозначна. Не бачу великої честі у тому, щоб порпатися у брудній політичній білизні. 
Також сумніви у мене викликає доцільність трудоголізму Беккі у застосуванні саме для такої роботи. Я розумію, що це її мрія. Але жертвувати спілкуванням із коханою людиною і багатьма іншими можливостями заради того, щоб, наприклад, взяти інтерв'ю у якогось маньяка. Хм...

Вам може не сподобатися фільм, якщо вищенаведені ідейні причини надто важливі для Вас. Або ж Ви не можете абстрагуватися настільки, щоб приймати фільм у певному жанрі і не очікувати від дійових осіб адекватних, з Вашої точки зору, дій.

Суб'єктивна оцінка: 4+/5
Резюме: хороший фільм після робочого дня.

Немає коментарів:

Дописати коментар