понеділок, 13 червня 2011 р.

Місто, The Town, 2010

Батько Дога - сидить у в'язниці; мама наркоманка, що давно вже покинула сім'ю; найкращий друг - злодій-садист; подруга - повія і наркоманка. 
Чи є майбутнє у Дога, навіть якщо в нього - талант до хокею?
Звичайно, оточення творить нас, але приходить час, коли потрібно приймати рішення про своє життя самостійно. Всупереч всьому.
І головний герой фільму "Місто" мусить вирішувати і діяти, коли закохується у працівницю банку, який він пограбував нещодавно разом із друзями.
Чи буде "happy end"?

Цим фільмом, як режисер та виконавець головної ролі, Бен Афлек засвідчив, що за його квадратним підборіддям є ще й трішки клепки та таланту. Бо стрічка, дійсно, варта тих високих рейтингів на кіносайтах.

Для невибагливого глядача - це просто хороший триллер з непоганими сценами пограбування та вуличних перегонів. Втім, це й соціальна драма про те, як впливає на долю людини оточення.

Не часто так буває, але мене повністю задовільнив акторський склад. Вже згадане квадратне підборіддя Бена Афлека, чудово вписалося в образ бандитуватого хлопця, який ходить весь час у спортивних світерах. Мимоволі виникають асоціації з нашими київськими спальними районами.
Особливо відзначу Джеремі Реннера, який зіграв друга головного героя. Це потрібно так постаратися, щоб вийшов такий огидний падлюка.

Серед скоріше недомовок творців фільму, ніж мінусів, зазначу, що глядач ніколи так і не дізнається, чому Дог з наркотиків і крадіжок переключився на фруктовий сік і пацифізм. Внутрішня трансформація героя відбулася поза екраном, ми лише спостерігаємо розв'язку.

Хоча даний фільм (честь йому і хвала за це) не романтизує кримінальний світ, а скоріше навпаки, він все ж таки може не припасти до душі глядачам, які не люблять кримінальної тематики.

Суб'єктивна оцінка: 5/5
Резюме: для хлопчиків і для тих дівчаток, які не бояться сцен насильства.

Немає коментарів:

Дописати коментар