понеділок, 12 вересня 2011 р.

Тор, Thor, 2011

Навіть не сподівалася, що отримаю стільки задоволення, коли сідала вчора за перегляд стрічки "Тор"...

Сюжет надзвичайно простий: на далекій планеті Асгарді живуть ті, кого вікінги свого часу назвали богами. Син Одіна Тор готується сісти на престол. Але якщо сили в нього багатенько, то розуму і мудрості - обернено пропорційно. Його нахабство і самовпевненість можуть коштувати миру з давніми ворогами Асгарду. Тоді Одін, як справжній люблячий батько, вирішує провчити неслухняного синочка - перебуванням на нашій грішній Землі в якості простого смертного.

Тут Тор, звичайно, "сильно швидко" помудрішає, закохається, щоб потім порятувати світ.

Фільм просто чудесний! Саме таким має бути кіноепос. Є тут трішки гумору, трішки моралі, дуже багато героїзму і привабливий візуальний ряд.

Щодо виконавця головної ролі, то тут чоловікам потрібно затуляти вуха, бо я вже чую голосний захопливий дівчачий писк. За гороскопом - Лев - виконавець ролі Тора Кріс Хемсворт - носить розкішну гриву, звабливо посміхається очима і має тіло справжнього бога славетних вікінгів.

Приємно також, що на цей раз американці не було банальні у створенні злого персонажу. Це не Маніяк-Психопат, який хоче знищити все людство, "бо я бяка". Ні, зло тут більш адекватне, має зрозумілі кожному мотиви. Що не може не тішити.
Дуже несподівано для америкосів.

Суб'єктивне враження: 5/5 (і хай мене поб'ють інтелектуали-збоченці).
Резюме: чудовий фільм для відпочинку, і дуже ДОБРИЙ!

Немає коментарів:

Дописати коментар