суботу, 10 вересня 2011 р.

Абатство Даунтон, Downton-Abbey, 2010

Продовжую огляд різноманітних серіалів, які я зараз переглядаю. На цей раз хочу зупинитися на дуже якісному історичному серіалі "Абатство Даунтон", англійського виробництва.

Події розгортаються у маєтку графа Грентема, де проживають окрім нього ще його дружина, три дочки і ціла купа слуг. У 1912 році, коли тоне "Титанік", спадкоємець маєтку гине. Тепер за англійським законодавством абатство Даунтон має відійти далекому родичу (симпатичному молодому адвокату Мет'ю). Глядач впродовж семи серій першого сезону має змогу спостерігати за неквапливим життям маєтку: і господарів, і слуг.

В цілому, можна сказати: саме таким має бути серіал.
Здається, ніби нічого надзвичайного не відбувається, ніхто не рятує світ. Але якість розповіді настільки висока, що в кінці сезону герої стали мені ніби рідними. Відбулося повне занурення у їх світ.
Серед безумовних переваг серіалу:
- відтворення повсякдення. Кожна дівчинка буде в екстазі від розкішних костюмів. Також цікаво спостерігати, як впроваджувалися у щоденне життя досягнення науки і техніки: електрика, телефон.
- чудесні живі персонажі. Героїв дуже багато, і господарів, і слуг, - й кожен персонаж - просто маленький шедевр у сенсі ретельно відтвореного психологічного портрету.

Я переглянула весь перший сезон, з нетерпінням очікую цієї осені продовження.  Пшановувачі серіалу зможуть дізнатися, як далі складатиметься життя героїв під час Першої світової війни.

Не сподобається цей мінішедевр тим, хто очікує інтенсивнішого розгортання подій.

Суб'єктивне враження: 5 + /5.
Резюме: блискучий серіал для дівчаток і для хлопчиків, які здатні насолоджуватися не екшеном, а психологічними нюансами.

Немає коментарів:

Дописати коментар