суботу, 10 вересня 2011 р.

Підпільна імперія, Boardwalk Empire, 2010

Написала про серіал для дівчаток, маю тепер написати і для хлопчиків. Оскільки мене потягнуло до історичного кіно, напишу про "Підпільну імперію". 
Це вже 20-30-і рр. ХХ ст. В той час, коли в Україні був неп, українізація, голодомор і репресії, у Штатах був романтичний час джазу і гангстерів. 
Свого часу я зачитувалася романами славетного Маріо П'юзо, тому легко "клюнула" на цей серіал.

Розповідь починається з 16 січня 1920 року, коли набрала сили 18 поправка до Конституції США, що забороняла продаж алкогольних напоїв. Дія відбувається у Атлантік-Сіті, яким неофіційно керує харизматичний Єнох "Накі" Томпсон. 

Загалом серіал може бути придатний для перегляду шанувальникам гангстерів, любителів поспостерігати за корупційними схемами і з'ясуванням стосунків між бандитами.
Серед очевидних недоліків серіалу - павільйонні зйомки. Дуже мало сцен на вулиці (є лише одна набережна міста), чи на природі. Хоча спроба відтворити епоху, в цілому, вдалася.

Суб'єктивне враження: 4 + / 5. 

1 коментар:

  1. P.S. За моїми спостереженнями і моєї подруги: спершу захоплюєшся серіалом і його героями, а потім колись улюблені персонажі починають нестерпно дратувати. Таким чином в якийсь момент перестаєш бажати дізнаватися "що буде далі?"
    Я зупинилася на початку 2-го сезону.

    ВідповістиВидалити