понеділок, 21 січня 2013 р.

Один день, One Day, 2011

За вельми пікантних обставин Емма і Декстер в останній день навчання у коледжі вирішують стати друзями. Ми маємо можливість відстежити їхнє життя впродовж 22 років, переглядаючи з року в рік, за нав'язливою ідеєю творців фільму, саме долесну дату їхнього знайомства - 15 липня.
Вона - синя панчоха, він - плейбой, який прагне слави і грошей.

Запитання, що має турбувати глядача, 2/3 фільму - чи ж будуть головні герої разом?
З останньої третини фільму глядач починає задумуватися, а чи на довго це...???

Класична-класична історія кохання, до характеристики якої важко ще щось додати, щоб не нарватися на спойлери. Скажу лише одне. За іронією долі я дивилася фільм "Один день" (2011)   в один день з "Моїм першим разом" (2012). Подібність сюжетів, попри очевидну відмінність, просто разюча.

Глядача не чекають якісь несподівані вигадки сценаристів, щось таке, що б виривалося із традиційних сюжетних ліній. Просто уривок із життя, трішки романтизований.

Серед мінусів - нав'язлива прив'язаність сюжету до дати 15 липня. Життя головних героїв таким чином подається нарізаними шматками, інколи без належного переходу. Цікавий глядач пропускає часом дуже і дуже важливі події головних героїв. А ми саме тому й читаємо і дивимося різноманітні історії, щоб разом співпереживати, співвідчувати, проживати кілька життів одночасно.

Тому глядачу багато чого лишається незрозумілим і нелогічним.

Також для мене загадкою лишилася основна ідея фільму, окрім очевидної: "не омини свого кохання" (див. постер).

А так нічогенько. Стравненько.

Резюме: 4/5.

Немає коментарів:

Дописати коментар