неділю, 4 березня 2012 р.

Зустріч під дощем (Дощовий плащ), Raincoat, 2004


Які у Вас виникають асоціації, коли Ви чуєте про індійське кіно? - Пісні, танці, яскраві кольори, і якщо драматизм, то вибуховий і надзвичайно пафосний.

Якщо Ви хочете спробувати на смак індійський арт-хаус - ласкаво просимо до перегляду кінотворчості режисера Рітупарно Гхоша. Це вже зовсім інший Боллівуд.

Фільм "Зустріч під дощем" (або ж в оригіналі "Дощовий плащ") було створено за мотивами одного з оповідань О'Генрі. Якого, не буду говорити, щоб не зіпсувати інтригу.

Чоловік і жінка зустрічаються через шість років після того, як вона вийшла заміж за іншого. Іде дощ і вони мають час, щоб розповісти, як склалося їх життя після розлуки.

Це фільм не для любителів стрімкого розгортання сюжету. Більша частина дії відбувається у темній кімнатці. Суцільну атмосферу безвиході і суму не будуть розбавляти ні гумор, ні привабливий візуальний ряд. Тут також Ви не знайдете різноманіття психологічних нюансів. Я вже помітила, що це не притаманно східному психологічному кіно, яке натомість обирає одну думку і схиляється до лаконізму і простоти.

Емоційна напруга вибухає лише у фіналі, не залишаючи альтернативи чутливому глядачу, як самотньо поплакати над ноутбуком....

Зважаючи на це все, фільм придатний для споживання виключно гурманам від кіно.

Суб'єктивне враження: 4/5.

Немає коментарів:

Дописати коментар