неділю, 4 березня 2012 р.

Заручини, які не відбулися, Socha Na Tha, 2005

Будемо вважати, що сьогодні - у моєму блозі день індійського кіно. :)
Якщо Ви стомилися від сумного Рітупарно Гхоша, то раджу всім дівчаткам (хлопчики хай не випробовують свою психіку на міцність) переглянути "Заручини, що не відбулися" (2005).

Сюжет - типовий для традиційної мелодрами. Підкорившись вмовлянням батьків, які мріють "пристроїти" свого непутящого сина, Вірен вирушає на оглядини до Адіті. Там він чесно зізнається, що у нього вже є дівчина. І хоча заручин не відбулося, але між ними виникає справжня дружба, яка стає джерелом цілої купи проблем.

Це дотепний добрий фільм, наповнений вестернізованими танцями, співами і романтичним візуальним рядом. 
Творцям фільму вдалося показати, що для кохання головне бути  не найкращими, а добре один одному підходити. Зокрема, Адіті і Вірен - можуть бути, з стороннього погляду, абсолютно нестерпними і несимпатичними у своїх вчинках. Але їм не можливо відмовити у тому, що вони, дійсно, ідеально підходять один одному. Не дивно, що у них була хороша синастрія (астрологічна сумістність).

Також той, хто в курсі лекцій Р. Нарушевича, може помітити, як майже правильно розгортаються  стосунки Адіті і Вірена: обставини дають їм можливість пізнати один одного. Оскільки з початку вони зберігали певну дистанцію між собою (не були зацикленими) - це дало їм можливість бути розслабленими і розкритися один одному. Тому й їх зв'язок відбувся таким глибоким.

Фільм протипоказаний хлопчикам, фемінізованим дівчаткам та антипатикам індійського кіно.

Суб'єктивне враження: 5-/5. (Звичайно, в межах жанру).

Немає коментарів:

Дописати коментар