пʼятницю, 10 лютого 2012 р.

Кохання, одруження, шлюб, Love, Wedding, Marriage, 2011

Сюжет фільму "Кохання одруження, шлюб" (2011) дуже простий: молодий сімейний психолог Ева Далтон зіштовхується з найтяжчим у своїй кар'єрі випадком - із розлученням своїх батьків. Намагаючись врятувати їх шлюб, вона поступово починає руйнувати свій.

Цей фільм має дуже низький рейтинг на кінопошуку, а також купку гнівливих рецензій. І з ними я не можу погодитися. 
Звичайно, від цього кіно не варто очікувати чогось надзвичайного, або ж ситуацій поза класичного шаблону романтичних мелодрам.
До того ж розчаруються ті, які в подібних фільмах шукають передусім комедію. Надмірний романтизм знищує розсадники іронії в зародку, але й водночас не дає поширитися традиційній для сучасного голівудського кіно заразі у вигляді пошляцького гумору.

Втім сценарій я б не назвала таким пустим, як йому дорікають у численних рецензіях. Попри свій солодкуватий романтизм він дуже правдивий.

Передусім образ головної героїні - це хороший зразок, як не потрібно поводитися жінці у стосунках із чоловіком. Це такий собі тип класичної дівчинки-відмінниці, яка в університеті вивчила психологію, і поняття немає, як воно все відбувається насправді у житті. А оскільки вона має диплом, то їй притаманне просто таки месіанське відчуття власної правоти, яке вона агресивно-активно насаджує всім оточуючим. Особливо вона любить знущатися над чоловічою гордістю власного чоловіка. Акторка Менді Мур була настільки переконлива, що до кінця фільму її хотілося просто прибити, чим під руку попадеться.

Звичайно, витримати таку мегеру може тільки просто якийсь, ну, нереальний, "принц", образ якого прекрасно втілив Келлан Латс.

У негативних рецензіях неодноразово згадується про незрозумілий і недоречний образ сестри головної героїні, яку виконує Джессіка Зор. На мій погляд, вона чудова опозиція Менді, протиставлення вченості і розуму - житійській мудрості. До того ж на неї просто приємно дивитися :)

Хороший тандем вийшов із Джейн Сеймур (відома з серіалу "Доктор Квін: жінка-лікар") і Джеймса Броліна, які органічно вписалися у роль батьків головної героїні.

Резюме: Цей фільм я порадила б до перегляду виключно дівчаткам і лише тим, які дуже романтично настроєні і не очікують від сюжету чогось новенького.
І категорично не радила б обирати його для спільного перегляду із другою половинкою. Чоловіча психіка такої кількості романтики просто не витримає.

Суб'єктивне враження: 4-/5.

Немає коментарів:

Дописати коментар