неділю, 18 грудня 2011 р.

Під гілками глоду, Shan zha shu zhi lian, 2010

Одна з найкращих історій кохання, яку я бачила на екрані... Якщо ми говоримо про зворушливі історії людських почуттів, то для мене "Ромео і Джульєтта" - лише історія підліткової пристрасті. В ній бажання бути разом заглушує все інше. Їхнє почуття спалахує, мов свічка, і вони швидко згорають разом з ним. Герої фільму "Під гілками глоду" кохають по-справжньому, чисто і невинно. Вони здатні багато чим пожертвувати заради один одного. Але не для того, щоб провести ніч разом, а для того, щоб служити коханому. Також їхні почуття розвиваються повільно, неспішно, витримуючи випробування розлуками, відстанню і непорозуміннями.

У фільмі показано Китай початку 1970-х рр., часів "культурної революції". Старшокласницю Цзин відправляють на "перевиховання" у село. Там вона знайомиться із геологом Сунем. Їхньому бажанню бути разом протистоять обставини: батько Цзин - політичний ув'язнений, сім'я бідує. Її матір сподівається, що дівчині дозволять працювати вчителькою. Для цього їй необхідна зразкова поведінка...
Щоб не порушити репутацію дівчини, Сунь обіцяє, що не буде бачитися з коханою, і чекатиме її все життя.

Це фільм режисера Чжан Імоу, творця знаменитого "Героя" (якого я, щиро кажучи, не осилила). Для мене він передусім автор дивовижної за своєю атмосферністю стрічки "Підніми червоний ліхтар".
Думаю, не випадково, на головні ролі запрошено талановитих, але початківців у кіно. Для обох - це перший фільм. Адже головна ознака закоханих - чистота.

Дивно: так легко писати рецензії на фільми, які не сподобалися, і так важко писати про кіно, яке зворушило до сліз... Тому буду лаконічною, і просто раджу переглянути цю стрічку.

Суб'єктивне враження: 5 +/5

Якщо Вам сподобається цей фільм, то раджу переглянути:

Не хочу забувати, Nae meorisokui jiwoogae, 2004

Немає коментарів:

Дописати коментар