четвер, 11 серпня 2011 р.

Земля вампірів, Stake Land, 2010

Під час епідемії вампіризму хлопця-підлітка рятує "Містер", з яким він мандрує країною в пошуках місця вільного від зомбі.

Сюжет фільму "Земля вампірів" не випадково порівнюють із ще однією постапокаліптичною стрічкою "Дорога" (2009).  Їх об'єднує постапокаліптичний світ, наяність дуету "дорослий чоловік і хлопчик". Найбільше зло у обох історіях - це навіть не вампіри - а здичавілі поза цивілізацією люди.
Або ж у полегшеному комедійному варіанті цей фільм нагадує "Ласкаво просимо у Зомбіленд" (2009).

Фільм вийшов ніякий. Хоча у мене не було бажання прокручувати вперед, але й захвату не викликав. Мабуть, це слід зарахувати до позитивів фільму. :)

Жодний з героїв не викликав такої симпатії, щоб йому переживати. Неяскраві вони якісь.

В черговий раз подратувалася із образів негативних персонажів, яких продукує Голівуд. Чому "зло" має бути настільки психічно неадекватне, лисе, і з татуюванням на черепі? Чому не можна придумати будь-яку логічну мотивацію дій "зла"? Чому воно традиційно "несподівано" ще раз оживає? 
Якось канібалів із "Дороги" більше розумієш. Там все просто - їсти хочеться.

Зомбі - то вже окрема болюча тема. Чому став настільки популярним образ тупоголового зомбі, яке кидається на людей,  - для мене загадка. 
На жаль, правдоподібних страшилок мало. І це не той випадок.

Втім, фільм обов'язковий для перегляду всім пошановувачам подібного жанру. Зауважу лише, що багато крові, чи яскравих спецефектів не буде. Для мене це плюс, для когось привід для жалю.

Суб'єктивна оцінка: 3 + / 5.

Немає коментарів:

Дописати коментар