суботу, 6 серпня 2011 р.

Друзі по сексу, Friends with Benefits, 2011

За останній рік з'явилося цілих три фільми на тему: 
головні герої морально травмовані і не хочуть більше стосунків, вирішують займатися лише сексом, а потім "раптом" закохуються. І якщо "Любов та інші ліки" (2010) більше перегукується із "Солодким листопадом" (2001), то "Друзі по сексу" ідентичні ідеї фільму "Більше, ніж секс" (2011).

І думаю, що багато потенційних глядачів можуть відмовитися від перегляду стрічки "Друзі по сексу" через вторинність її ідеї.  До того ж ще не забувся поганий присмак від неоковирного  фільму "Більше, ніж секс". А виконавець головної ролі, Джастін Тімберлейк, невдало засвітився у "Дуже поганій училці", де його персонаж викликає неймовірний приступ огиди.
Але варто сказати, всі упередження щодо фільму будуть марні. 

Хедхантер Джеммі (Міла Куніс) вербує до Нью-Йоркського журналу талановитиного дизайнера з Лос Анжелесу. Під час "екскурсії містом народжується симпатія і дружба... Далі вже глядач сам розуміє, як розгортатимуться події, і чим все врешті закінчиться.

Кажуть, що ідея не головне, головне її реалізації. Навіть знаменитий Уільям Шекспір писав "Ромео і Джульєту" з історій своїх попередників.
І цю тезу засвідчив цей фільм. Звісно, це не глибоке інтелектуальне кіно, але в межах свого жанру романтичної мелодрами, він цілісний і якісний.

Яскраві, абсолютно не картонні персонажі, дотепні діалоги, дуже вдалі сцени у ліжку, наповнені гумором, - зробили свою справу.

Втім, не обійшлося без штампів: мама-хіпі, гротескні альтернативні пари для головних героїв... Але це не зіпсувало в цілому позитивного враження.

Суб'єктивна оцінка: 5/5.
Резюме: для всіх любителів романтичних мелодрам. Спробую навіть порекомендувати фільм представникам чоловічої статі.

Немає коментарів:

Дописати коментар