суботу, 6 серпня 2011 р.

Прекрасна зелена, La belle verte, 1996

Десь далеко в космосі є планета, де люди живуть при комунізмі і в гармонії з природою. Вони відрощують довге волосся, займаються гімнастикою і телепатією. Інколи мандрують на інші планети. 
Міла вирушає на Землю у Францію. Спосіб життя землян настільки дивує її, що вона вирішує окремих індивідуумів "вирубити з системи", щоб вони по-новому поглянули на оточуючий світ.

Фільм викликав у мене суміш вражень. З одного боку, тема цікава і потрібна. Колись людям все ж таки доведеться задуматися над тим, яку їжу вони їдять, яку воду п'ють, і як вони спілкуються з оточуючими.
Прибульці розповідають, що вони також пережили технократичну епоху, яка скінчилася бойкотом людьми всіх непотрібних і шкідливих товарів, а також судами над тими компаніями, які свого часу продавали всі "отруйні" продукти і речі.

З іншого боку, фільм має середню художню якість. В принципі, як і більшість фільмів, створених у далекі 90-і рр. Якісь вони, на мій суб'єктивний погляд, примітивні і наївні.
Звісно, що розкриття психологічного портрету героїв теж не передбачається. Це просто дійові особи історії, яку необхідно розповісти.
Здається, що лише наступне покоління у кіно зуміло поєднати сюжет із психологією.

Суб'єктивне враження: 4/5.
Резюме: для всіх "позасистемних" і "противсіхів" :)

Немає коментарів:

Дописати коментар