середу, 7 вересня 2016 р.

Звіринець, Zoo, 2015

Серіальне літо закінчується, осінь починається. На черзі серіал 2015 року, де вже майже знято два сезони й продовжено на третій. Це "Звіринець".

Його ідея стара-нова-модифікована: тварини вирішують, що досить з них знущатися і піднімають бунт проти людей. Спершу це має вигляд поодиноких сплесків агресивності, але поступово все переростає у всепланетну пандемію. Гурт людей, які одні з перших запідозрили щось нехороше, об'єднуються... ну, ви зрозуміли, для того, щоб врятувати світ.

Звісно, не обійшлося без мутацій. І, на жаль, без злої корпорації і продажних урядів, які не розуміють наслідки своїх дій. (Не люблю цю тему).

Сама енергетика серіалу подібна до того, як все розвивалося у "Темній матерії": динамічний й цілісний перший сезон і трохи розбалансований другий. У "Звіринці" є суттєвий мінус, як на мене, найгірша серія - це фінал першого сезону. Абсолютно дивний часовий розрив, коли творці серіалу чомусь вирішили не показувати найцікавіше - як саме приходив апокаліпсис у життя звичайних людей. Таким чином на початок останньої серії сезону ми опиняємося у зовсім іншій реальності, що трохи, м'яко кажучи, вибиває з ритму.

У другому сезоні розбалансування відбувається від поглиблення дії за рахунок посилення самої мутації. З одного боку, це добре. У серіалах попередньої епохи роками нічого не змінювалося. Це було герметично і протиприродно. Але не всім серіалам зараз вдається не впасти в повний абсурд, коли вони показують, а "що буде, якщо все зміниться".

Утім, щодо "Звіринця", як і в "Темної матерії" є ще надії на хороший другий сезон (тут я подивилася поки три серії), попри дивних франкенштейнів і незрозумілу лінію із журналісткою, яка блукає по лісах Канади.

У цілому, хороший серіал для осені, коли хочеться сидіти вдома й спостерігати за тим, як тваринки беруть сатисфакцію за свої кривди й знищують людство. 

Немає коментарів:

Дописати коментар