понеділок, 2 січня 2012 р.

Чорне оксамитове плаття, The Black Velvet Gown, 1991

Бідна вдова з трьома дітьми наймається до не дуже привітного одинокого чоловіка. Здається, з часом вони знаходять спільну мову. Чоловік навіть дарує жінці чудесне чорне оксамитове плаття своєї матері в знак своєї прихильності. Але дарма вона очікує його в спальні. Він не прийде...
В чому ж справжня причина прихильності її господаря?

Фільм "Чорне оксамитове плаття" - це недорога телевізійна екранізація одного з романів англійської письменниці Кетрін Куксон (1906-1998). 
Моє знайомство з цією історією почалося з книги. Це добре, тому що екранізація не настільки виразна, щоб привернути до себе увагу.

В свій час роман мені сподобався своєю нетиповістю. Я думала, що це буде класичне жіноче чтиво, а отримала реалістичну історію з акцентом на опис повсякденності.

А фільм досить сіренький. Така своєрідна маленька пробіжка по основних моментах роману, що є типовою помилкою більшості екранізацій. Це в свою чергу спричиняє те, що характери і психологія головних діючих осіб залишаються не розкритими. Здається, персонажі нанесені пунктиром, а бракує навіть не виразності, а контуру.

Тому я цей фільм порадила б виключно тим, хто вже прочитав роман. Можливо, також романтикам, які закохані у ХІХ ст., але боюся, що вони можуть бути трішки розчаровані, бо картинка не така яскрава, до яких ми вже звикли. Це все-таки 1991 рік.

Суб'єктивне враження: 3+/5.

Немає коментарів:

Дописати коментар