суботу, 16 квітня 2016 р.

Холодне місто, Холі Блек

Після "Сутінок" Стефані Маєр книжковий і кіносвіт сколихнула вампіроманія. Як я вже зізнавалася, я безсоромно ковтнула із захопленням цей дикий треш Сутінок, бо ж там заховано щось глибоко архетипічне і жадане для жіночої душі. І, на жаль, та маса літератури про вампірів, яка з'являлася після, - була ще гіршою, часто нечитабельною взагалі.

"Холодне місто" Холі Блек - приємне виключення, адже написано значно майстерніше і достовірніше (наскільки це можливо зробити, беручи вампірську тематику).

У світі майбутнього вампіри - це буденна річ. Їх бояться і намагаються ізолювати у гетто, але водночас захоплюються ними і перетворюють у героїв реаліті-шоу.
Головна героїня, Тана, прокидається після вечірки і виявляє, що усіх її друзів вбито вампірами, а її екс-бойфренд вкушений і вже невдовзі матиме до неї не еротичний, а гастрономічний інтерес.

У цій гарненькій історії є все: екшн, любовна лінія, психологічна складова, пошук ідеалів й цікавий атмосферний світ майбутнього, населений не солодко-приторними добрими вампірчиками, а досить таки кровожерними істотами.

Немає коментарів:

Дописати коментар