суботу, 9 липня 2011 р.

Бюро корекції, The Adjustment Bureau, 2011

Політик Девід Норріс випадково знайомиться із балериною Елоїзою. Поцілунок із незнайомкою надихає Девіда на блискучу промову. Але продовження знайомства не може бути, адже їм не судилося бути разом. І таємне бюро корекції зробить все, щоб їх роз'єднати...

За духовними законами, найбільший гріх - це вбивство Любові. Вона одна, а способи вбивства її можуть бути різними: від відмови від кохання, через власні страхи і ілюзію втрати свободи, до відмови від кар'єри, яка продиктована Серцем і є твоїм призначенням тут, на Землі. Що робити, якщо ти поставлений перед вибором: "або, або"?

Але ніколи не буває вибору "або, або". Тому що завжди є альтернативні рішення. Або ж кар'єра, чи людина виявляються врешті не тим, що тобі потрібно. 

До того ж, людина не віднайде внутрішню цілісність без принаймні двох компонентів - виконання свого призначення (назвемо це кар'єрою) і реалізації себе як Чоловіка, чи як Жінки.

Але Любов - так просто не приходить у життя. Навіть за ведичним знанням справжнє кохання починає зароджуватися лише тоді, коли пара переборола етап взаємної огиди.
За справжню Любов завжди потрібно поборотися. І передусім не з кимось, а з самим собою, з власними демонами.

Ось такі філософські роздуми навіяв мені цей чудесний фільм із Метом Деймоном і Емілі Блант в головних ролях. Жанр - фантастична мелодрама. :) Тому що триллер вийшов такий собі. Зате перші дві сцени знайомства головних героїв - просто неперевершені! Просто серце завмирає. Інтимно, романтично і неймовірно дотепно. Серед приємних бонусів - також танець у виконанні Елоїзи.

В цілому фільм вийшов рівним і якісним. Хоча все таки має один недолік - неяскрава зіжмакана кінцівка. Побігали та й усе - хепі енд, живіть щасливо. Тільки не кажіть, що я спойлерами займаюся :) Чогось іншого чекати й не доводиться.

Звичайно, релігійних і "просвітлених" може напрягти ще один момент - такий варіант Матриці. Ну, примітивненько. Але може бути. Придиратися не варто.

Однією із безумовних позитивних сторін стрічки є розкриття психологічних портретів головних героїв. Політик Девід Норріс у виконанні Мета Деймона вийшов вельми і вельми сексуальним. Люблю я таких рішучих цілеспрямованих чоловіків.
Емілі Блант для мене особливо симпатична.  Саме завдяки їй героїня вийшла і жіночною, і з особливою "перчинкою" водночас. Я втигла її полюбити ще з її фільмів "Молода Вікторія", "Дика штучка", "Життя за Джейн Остін", "Диявол носить Prada".

Фільм не сподобається тим, хто очікує геть закрученого сюжету на рівні того ж "Початку". Розслабтесь, це все таки фантастична мелодрама.

Суб'єктивна оцінка: 5 / 5.
Резюме: якісний фільм про всеперемагаючу Любов. І Бог є Любов :)

Немає коментарів:

Дописати коментар