субота, 22 жовтня 2011 р.

Темпл Грандін, Temple Grandin, 2010

Шкода, що рідко знімають такі фільми, як "Темпл Грандін". Якщо простежити набір сюжетів новинок, то можна помітити, що все, як правило, крутиться навколо якогось кліше. 
Ніби все наше життя складається із пограбувань у банку, детективних історій, знайомства із супергероями і божевільного кохання, яке обов'язково закінчується сценою в аеропорту.

Насправді, реальне життя звичайних людей набагато цікавіше за те, що можуть придумати режисери :) І це в черговий раз для мене засвідчив фільм "Темпл Грандін". Він розповідає про життя реальної жінки. Попри свій аутизм, вона змогла досягти успіху в житті. Завдяки своєму оригінальному сприйняттю дійсності (за допомогою візуальних образів) вона стала експертом із поведінки тварин. Також Темпл Грандін є автором кількох книг.

(Промову Грандін на ТЕD "Навіщо потрібні аутисти" можна послухати на youtube.com.)

Звичайно, будь яку хорошу ідею можна спаскудити, але в цьому фільмі все гармонійно. Режисер вдало показав специфічність мислення Теплін, зберіг рівновагу між тим, щоб зачепити за живе, без того, щоб вичавлювати сльозу.
Тому історія вийшла світла і добра.
Особливої уваги заслуговує виконавиця головної ролі Дейнс Клер. Мушу сказати, що вона була дуже переконлива, майже геніальна.

Очевидно, що фільм припав до душі й прототипу головної героїні, бо вже у згаданій промові вона відзначила вдалі моменти у фільмі, що демонструють особливість її світосприйняття.

Суб'єктивне враження: 5/5.
Резюме: для любителів якісного біографічного кіно.

Немає коментарів:

Дописати коментар