вівторок, 19 жовтня 2010 р.

Як приручити дракона

Звісно, що багато вже хто встиг подивитися цей чудесний мультик, але хотілося б вставити до загальних коментарів і свої п'ять копійок.

Дія розгортається в уявній країні вікінгів, де окрім людей мешкає дуже багато різноманітних дракончиків. Головний герой - хлопчик Іккінг, який на відміну від інших - дрібненький і невойовничий.

Мультфільм зроблений чудово. На мій погляд, 10 з 10.
- Відмінно пророблений світ, відчуття повного занурення.
- Гарно промальовані герої. Симпатична не тільки картинка, а й психологічне наповнення - кожен герой, навіть другорядний, має характер.
- Динамічний простий, але достатньо інтригуючий, сюжет.
- Ненав'язливе філософське звучання. Ось як необхідно подавати до столу гарніри вічних істин. Фільму "Їж, молись, кохай" необхідно ще повчитися такій кіномові.
Серед них:
- Ти зможеш досягнути чогось видатного лише за умови "сродної праці".
- Звичний світ може мати зовсім інший вигляд.
- Мультик дуже добрий. Більшість героїв, окрім найбільшого дракона, - всі добрі. Вони можуть, як це часто буває в житті, робити невірні вчинки... Не тому що вони погані, а тому що мають інші переконання.

Суперечливою є тема інвалідності. Але для дітей з обмеженими можливостями, це може давати надію...

Резюме: дивитися обов'язково, і дітям і дорослим!

2 коментарі:

  1. Ага, мультик фактично скроєний по ідеальному лекалу. Отримав масу задоволення. З інвалідністю - до речі, це сильний хід. Дуже незвично для голівудських сімейних історій. А хлопця звати Hiccup, що перекладається як Гикавка - в українському перекладі так і звучить. Я так розумію ти дивилася російський? Він набагато гірший.

    ВідповістиВидалити
  2. Як правило, український переклад на торрентах з'являється лише у високій якості. А я качаю стандартні 700Мб. :))

    ВідповістиВидалити