неділю, 14 лютого 2010 р.

Фільм "Біла масаї"


Нарешті подивилася фільм "Біла масаї", про який я вже писала раніше. Як завжди, реальність виявилася набагато цікавіша. У фільмі головна героїня, Карола, після закінчення відпустки з бой-френдом, просто не повертається до Швейцарії, а вирішує на пошуки воїна масаї.
Виявляється КорінаХофман, прототип Кароли, все ж таки повернулася до Швейцарії, проте шість місяців не могла забути Лкетінга. Після того їде назад до Африки і шукає його три місяці, проходячи тисячі кілометрів. (... нічого собі зірвало дах... :))) У фільмі також не показано, що її обранець вже був одружений і швейцарка мусила ділити його із іншими дружинами.
На фото зображено реальних Коріну і Лкетінга.
Зустріч реальних Коріни і Лкетінга, після втечі швейцарки з Африки, все ж таки відбулася, але тільки через більш ніж десять років.
Цікаво, що на перешкоді їх взаємин стали не цілком очікувані міжкультурні непорозуміння, а банальні п'янство і ревність з боку чоловіка.
Але й з етнографічної точки зору фільм цікавий. :)
Якщо ви не боїтеся жанру драми, як мій коханий, дуже раджу переглянути.

Наступним, сподіваюся, буде фільм "З Африки". Він також базується на реальних подіях, а саме, на біографії письменниці Карен Бліксен. Я вже була почала читати її чудесну книгу "Прощай Африка" і була в захопленні. В тому числі і від етнографічності того, що вона описувала. Але якось за зайнятістю ця книга випала з мого регулярного прочитання. Тепер думаю дочитати та подивитися фільм. Фільм, у якому зіграла легендарна Меріл Стріп, отримав Оскара. :))

Немає коментарів:

Дописати коментар