четвер, 7 січня 2016 р.

За кулісами, Beyond the Lights, 2014

Сюжет цієї стрічки не вибагливий: молода співачка не витримує тягаря слави і вирішує покінчити життя самогубством. Її рятує симпатичний поліцейський, і між ними, звісно ж, пробігає іскра. 

Утім, у цій звичайній мелодрамі знову підіймається тема, актуальна для нашого покоління, - це потреба розриву із тим способом життя, який написали для нас батьки, і пошук себе. Мені здається, що, виходячи із психоісторії Ллойда Демоза, - це є баг соціалізуючого стилю виховання, коли батьки вимагають від своїх дітей досягнень і кар'єрного успіху.
Це те, що принаймні на даний момент актуально для молодого і вже працюючого покоління.

Які психологічні проблеми вирішуватимуть діти, виховані у підтримуюючому стилі вихованні (що так популярний зараз), - це дізнаємося тільки за якийсь час. А на даний момент маємо ось це.

Що прикметно: раніше пропонувався вихід із нав'язаного сценарію через бунт, коли альтернативою було заперечення соціального успіху як такого. Зараз з'являється позитивна тенденція - показати, що можна чогось досягнути, але інакше. Що ми й спостерігаємо на прикладі головної героїні. 

До речі, головний герой, поліцейський, - прекрасно відтіняє відому співачку. Він ще не досяг успіху, але за наполяганням батька торує собі шлях у велику політику. Утім, яку альтернативу батьківському сценарію обере він, ми так і не дізнаємося, оскільки його лінія не така виразна, як Нонні.

Цікаво, як здавалося б у такому романтичному занятті, як коханні, ми знову і знову вирішуємо все-таки свої власні проблеми, розбираємося із власними тарганами.

З точки зору художньої якості кіно стравне, але не шедевр. Зараз не так багато й такого випускають, збіднів жанр мелодрами, тому, в принципі, дивитися можна.

Немає коментарів:

Дописати коментар